LA GRANDESA D’UN SILENCI


“LA GRANDESA D’UN SILENCI”


“LA GRANDESA D’UN SILENCI” (Segell Microscopi 2019) és el cinquè disc en solitari d’ALBERT JORDÀ.

Aquest nou treball representa la constant recerca d’espais de silenci i intimitat, per fer front al temps sorollós en el qual vivim. Estem envoltats de multitud de gent, de xarxes socials i sovint la manera més fàcil de trobar el silenci és la solitud. Avui en dia això sembla gairebé impossible. És per això que aquest disc és un cant a la gesta de trobar el punt d’equilibri necessari. Parar el temps, escoltar i trobar-nos a nosaltres mateixos, és un aïllament imprescindible per connectar-nos al món des d’una perspectiva única i nova. Jordà ha dedicat gran part de les seves cançons a aquest tema, a parar el temps i retrobar nous horitzons.

Inspirat pel llibre d’Erling Kagge “El Silenci en temps de soroll” (Edicions 62, 2017), el cantant i compositor ha volgut donar veu a aquells moments on ens sentim aïllats d’aquest món sorollós, sigui sols o amb les persones que estimem.

Una altra font d’inspiració ha estat el documental ‘Coda’, dedicat al compositor japonès Ryuichi Sakamoto durant la gravació del seu treball ‘Async’. Un retrat més que íntim, a cavall entre el seu estudi i la naturalesa. Un pausat documental a ritme del seu protagonista que no deixa indiferent a ningú. D’aquí en surten dues cançons: ‘Lluna plena’ i ‘La grandesa d’un bell silenci’.

Aquest nou treball coincideix amb el desè aniversari de la publicació del seu primer disc “MAL TEMPS SOBRE LA MAR” (Edicions Singulars, 2009). La forma de treball i elaboració ha estat molt similar a la d’aquell primer àlbum, un disc que es va gestar amb la soledat i en un silenci internament sorollós. Com a curiositat, la música de la cançó del nou disc ‘Enviats del cel’ és un outtake (tema descartat) del disc “Mal temps sobre la mar”. Aquest tema, totalment oblidat, ha reaparegut de forma inesperada i s’ha convertit en una peça clau en el desenllaç del nou disc.LLETRES (pdf)


CRÈDITS

L’àlbum contè 8 cançons noves, escrites i produïdes per ALBERT JORDÀ.

Gravat i mesclat per ALBERT JORDÀ a La Guarida (Tarragona) entre gener i juliol de 2019.

Masteritzat per YVES ROUSSEL.

Amb la col·laboració:
JUAN A. MORENO (TMN, Zien Años…) a les programacions a #01, #02, #04, #05 i #06.
DAVID MORLÀ (Papa:Noes, Tres…) al baix a #04.
CLÀUDIA i ISABEL veus a #07.
Soundscape registrat per ALBERT JORDÀ a les afores de la ciutat de Tarragona a #08.

El disseny ha anat a càrrec de MO ESPASA i evoca de forma visual el contingut harmoniós i íntim del disc.
Fotografia principal de la portada: EMILIO BARRUZ
Fotografia addicional: MO ESPASA


CD

Segell Microscopi / Disco100

DIGITAL / STREAMING

iTunes / Spotify / Altres